Kaspersky Labs Promo Box

Säkerhetslösningar som ska skydda företag mot skadliga program och nätbrottslighet är ofta dyra och krångliga, därför väljer många småföretag att istället använda mjukvaror avsedda för hemanvändare. Det är en dålig kompromiss, menar it-säkerhetsföretaget Kaspersky Lab som svar på detta lanserar version två av Kaspersky Small Office Security v2, en mjukvara som ger skydd mot näthot och användarkontroll för upp till tio användare.

– Ungefär hälften av alla småföretagsägare hanterar företagets it-säkerhet själva. Vårt nya säkerhetsprogram för småföretag är utvecklat så att även dessa användare kan skydda sig utan att en it-expert är inblandad, säger Ronald Binnerstedt, teknikchef på Kaspersky Lab i Norden.

Nytt i denna utgåva är möjlighet till filtrering, som styr vad användare kan komma åt på webben, samt lagring av data i så kallade krypterade valv som kan skickas via mejl eller usb-minnen.

Utöver tidigare funktioner som antivirus, realtidskydd mot diverse former av skadlig kod och automatiska uppdateringar ska det mesta ska också gå att styra centralt från en och samma dator. Detta inkluderar även uppdateringar och schemalagd säkerhetskopiering av det som lagras på klientdatorerna. Det senare även det en nyhet i version två.

För säker lösenordshantering finns en funktion genererar lösenord som varje medarbetare kan spara i en krypterad databas. Funktionen fyller också automatiskt i inloggningsuppgifter på webbsidor, vilket skyddar mot så kallade keyloggers, uppger företaget.

Kaspersky Small Office Security v2 finns tillgänglig nu och kostar cirka 1 520 kronor exklusive moms. I detta ingår licens för fem användare och en server.