Infinivault-serien påminner om bandarkivsystem men använder hårddiskar för långtidslagring.

Lagringsleverantören Prostor Systems skeppar nu en ersättare till Infinvault Model 30. Den nya enheten, som fått beteckningen Infinivault Model 35, har fått större lagringskapacitet och rymmer nu 108 terabyte data totalt. Detta fördelat på 8 terabyte så kallad online-storage, samt 100 terabyte via 100 stycken utbytbara 2,5-tums rdx-diskar.

Rdx är ett lagringsformat som utvecklats av leverantören för långtidslagring av data (minst 30 år) och bygger på ett designformat som påminner om bandbaserade motsvarigheter, fast med en tanke om att hårddiskar ger fördel av snabbare överföringshastigheter.

Enheten har även funktioner för att verifiera innehållet på diskarna och reparera dataförluster genom att återkonstruera informationen. Dataverifieringen kan göras antingen manuellt eller schemalagt. Administratörer får enligt leverantören också en varning om diskfel inträffar.

Jämfört med Model 30 ska den nya enheten även vara 50 procent snabbare och kan nu arkivera data i hastigheter upp till 270 gigabyte per timma. Ingår gör också stöd för raid-5, som skyddar de åtta terabyte som lagras ”online” för maximal tillgänglighet.
Infinivault Model 35 finns tillgänglig nu och kostar från 230 000 kronor.