Du har troligen redan läst en del om nyheterna i IE9. (Här är Internet Explorer 9) Flera av de nya funktionerna är mycket trevliga, tex jumplists, nedladdningshanterare och det mycket renare grafiska utseendet. Det visar att att webbläsaren är på väg att användas mer för leverans av applikationer än enbart för ren informationsinhämtning. Vi har också lärt oss att webbläsaren inte kommer att släppas för Windows XP (Därför kommer IE9 aldrig att bli nummer ett).

IE9
IE9 har blivit mycket renare och snyggare i utseendet. Verktygsfältet byter färg för att matcha färgerna på sidan. Vi slappnar av med en omgång biljard som flyter på fint i IE9.

I det här testet ska vi dyka lite djupare under huven för att se hur Microsoft lyckats med de mer tekniska förbättringarna i Internet Explorer 9.

På ett nytt system med Windows 7 Ultimate X64 installerades först IE8, varefter tre utvalda deltester genomfördes. Vi laddade sen ner IE9 och körde exakt samma tester för att få fram skillnaden. Resultatet presenteras i tabellen nedan.


ACID 3 mäter hur väl en webbläsare uppfyller standarder och får fullt godkända 95 poäng i testet. Peacekeeper mäter många olika egenskaper och visar att IE9 är rejält snabbare på samtliga mätpunkter. Värdet för Sunspider visar att Javascript har blivit oerhört mycket snabbare i IE9. 
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Vårt testsystem använde en AMD Phenom X4 9750 CPU med 8 GB RAM. Moderkortet var ett ASUS M4A78-E. Grafikkort var ett ATI Radeon HD 4670 och för lagring använde vi en OCZ Revodrive 120 GB.