Nu när Ipad 2 har funnits ute på den amerikanska marknaden ett par veckor och den dessutom har börjat säljas i Sverige och i en rad andra länder, så har de första bristerna börjat visa sig. Vissa är inte alls särskilt allvarliga medan andra är desto mer störande.

Bristerna diskuteras på olika forum runt om på nätet och något som verkar vara extremt vanligt är att skärmen i Ipad 2 ”blöder”. Med det menas att bakgrundsljuset läcker in i kanterna vilket är särskilt tydligt när helt mörka bilder visas.

Ett fel som inte verkar vara lika vanligt förekommande är att wifi-anslutningen krånglar. Det som händer är att anslutningen utan anledning bara slutar att fungera och användaren tvingas då koppla upp sig igen på manuell väg.

Något som inte är fullt så allvarligt är att mjukvaran Facetime som används för videosamtal har en tendens att låsa bilden efter att den har använts en gång. Lyckligtvis går detta att lösa med hjälp av en omstart. Vissa användare rapporterar också om att den bakre kameran vid enstaka tillfällen har en tendens att visa väldigt konstiga färger.