remotecall
Förutom att erbjuda en realtidsbild av mobilens skärm ger Remotecall även en detaljerad överblick av mobilens specifikationer och installerade program.

Remotecall for mobile heter en nysläppt app till androidplattformen som lovar underlätta supportarbetet för it-avdelningen. Med programmet installerat kan it-avdelningen på distans se användarnas hemskärm och även ta kontroll över enheten.

Bakom programmet står supportföretaget Rsupport som hävdar att lösningen är smidig för företag som vill leta rätt på ett krånglande program eller få lite bättre kontroll över vad som är installerat.

För en dryg månad sedan rensade Google bort cirka 50 skadliga program ur Android Market, så säkerhetsfrågan har på senare tid blivit lite mer uppmärksammad än tidigare.

Mjukvaran fungerar över både trådlösa nätverk och 3g och låter även it-personalen kommunicera med användaren genom textmeddelanden eller att rita på skärmen. Slutanvändaren kan vid behov blockera skärmen för it-avdelningen för privata meddelanden,

Rsupport har redan skrivit avtal med Samsung och LG om att få mjukvaran förinstallerad i telefonerna från fabrik. Remotecall finns tillgänglig som 14-dagars testversion via företagets hemsida men vad fullversionen kostar är i dagsläget okänt.

Virtualisering i mobilen är ett nytt område som också kan förenkla hanteringen av privata mobiler på arbetsplatsen. Läs mer om trenden här: Privat mobil på jobbet – aldrig mer ett problem