android företag
Android-telefoner har gott om förutsättningar för att bli fullfjädrade företagsenheter.

På det amerikanska marknaden har Blackberry länge varit det självklara valet som arbetstelefon, tack vare genomtänkta säkerhetslösningar. På senare tid har Android-plattformen mognat ordentligt på den fronten, vilket gör den växande plattformen allt mer attraktiv för företagsanvändarna.

Här följer tio saker som gör Androidtelefonen till en pålitlig partner som inte tummar på säkerheten. Tipsen kommer från analytikern Christian Kane på Forrester Research och har sammanställts av vår systertidning Network World.

1. Lås skärmen på riktigt. Se till att aktivera pin-koden eller ett knapplås med ett särskilt mönster eller lösenord för ett enkelt, första skydd mot angripare.
2. Installera antivirusmjukvara. Androids öppna plattform innebär samtidigt risk för skadlig mjukvara, så se till att vara skyddad. Många är dessutom gratis.
3. Flerfaktorsautentisering. Ett flertal tredjepartsprogram underlättar säkra anslutningar till företagsapplikationer, exempelvis Secureauth som också kan kopplas mot Active Directory.
4. Hantera säkerhetspolicys med Google Apps. Det finns gott om inställningsmöjligheter i Google Apps som låter administratören rulla ut krav på lösenord och kryptering, samt spåra eller på distans radera förlorade enheter.
5. Börja med Mobile Device Management. Flera aktörer erbjuder mdm-lösningar för Android, exempelvis etablerade Good Technology och Afaria men även ett antal uppstickare. Det ger dig kryptering, lösenordskrav, företagsdata i särskilda partitioner samt rollbaserad åtkomstkontroll.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning