När företag bygger ut sin nätverksinfrastruktur för ökad bandbredd, förbises ofta brandväggen. Att ha en brandvägg som inte klarar av de ökade kraven på snabba anslutningar kan därmed skapa en oönskad flaskhals i nätverket. Det menar Sonicwall som förra veckan släppte brandväggen Sonicwall NSA E8510, den senaste modellen i tillverkarens Network Security Appliance (NSA)-familj för större verksamheter.

Brandväggen är en rackmonterbar 1U-modell som ger tillgång till dubbla 10-gigabit ethernet sfp+-portar. I likhet med tidigare modeller har den även stöd för tillverkarens reassembly free deep packet inspection-teknik, som kontrollerar inkommande datapaket aktiva anslutningar i syfte att stoppa skadlig kod.

– NSA E8510 riktar sig till företag med behov av 10-gigabit ethernet-anslutningar. Prestanda och funktion i kombination med den kompakta formen gör brandväggen lämplig för såväl företag som organisationer inom offentlig sektor, säger Jan Hindolff, Nordenchef på Sonicwall.

Utöver paketinspektion har brandväggen även stöd för åtkomstregler som kan sättas på tidsstyrning, användare, ip-adresser eller applikationer. Via det ska det gå att skapa restriktioner för bland annat bandbredd, filöverföringar och filtrerade anslutningar till sajter.

Sonicwall NSA E8510 finns tillgänglig nu. Tillverkarens rekommenderade pris är från 285 000 kronor exklusive moms.