IMF
Få detaljer har ännu släppts kring ett cyberangrepp mot Valutafonden.

International Monetary Fund (IMF), på svenska den Internationella Valutafonden, har utsatts för en cyberattack. Angreppet har bedömts vara så pass allvarligt att dess globala partner Världsbanken beslutade att stänga alla datorförbindelser mellan de två organisationerna i syfte att skydda sitt nätverk.

De exakta detaljerna kring attacken har inte avslöjats ännu, men den tros ha inträffat några månader innan den före detta IMF-direktören Dominique Strauss-Kahn avgick i samband med anklagelser om våldtäkt. Strauss-Kahn avgick den 19 maj i år.

Inledande spekulationer gör också gällande att angreppet kan ha rört ett smittat mejl som skickats till en eller flera anställda i organisationen och som uppmanat dem att öppna en bifogad fil. När denna fil, som i själva verket utgör skadlig kod, öppnades och kördes var målet sannolikt att komma åt känslig information i nätverket.

Hur pass framgångsrik attacken är har inte IMF uppgett, men en anonym källa hos IMF ska ha sagt att det rört sig om ett ”mycket allvarligt intrång”.