Senaten, som är en del av Kongressen bekräftar hackerattackens äkthet.

Den löst sammanhållna hackergruppen Lulz Security (Lulzsec), som för inte länge sedan angripit och kommit över data från Sonys Playstation Network, tar nu på sig ansvaret för ett nytt intrång. Denna gång mot servrar tillhörande USA:s senat.

Det är webbserver-delen av senatens it-infrastruktur som ska ha hackats. Den amerikanska senaten har sedan dess publicerat ett eget uttalande som förnekar att någon känslig information ska ha kommit ut.

Hackergruppen uppges inte heller ha lyckats ta sig förbi de brandväggar som skyddar andra system i nätverket.

Att den information som gruppen publicerat som bevis för intrånget däremot är äkta, det bekräftar John Bumgarner på US Cyber Consequences Unit till Reuters. ”Det rör sig om äkta mappar”, säger han efter att ha titta igenom de serverdata som Lulzsec publicerat.

”Det här är en särskilt pinsam incident för Senaten eftersom den ofta ber andra statliga aktörer förklara varför deras cybersäkerhetsprogram har misslyckats”, tillägger han.

Lulzsec själva motiverar sitt angrepp med: ”Vi gillar inte USAs regering särskilt mycket. Deras båtar är klena, deras 'lulz' är låga och deras sajter är inte särskilt säkra.”. Det skriver gruppen i ett eget utlåtande och lägger till att man endast vela hjälpa dem genom att ”äga dem ytterligare”.

Dump från senatens Apache-konfiguration, Lolzec

En dump från senatens Apache-konfiguration och serverns filträd som Lulzsec publicerat.