CIA
Nu har även CIA blivit utsatta för hackargruppen.

En hackargrupp som kallar sig Lulzsec (Lulz Security) har på kort tid skapat stor uppmärksamhet i media.

Detta genom en rad hack mot verksamheter inom spelindustrin som till exempel Sony Playstation Network, Bethseda Softworks och Eve Online.

Nyligen angreps även den amerikanska senatens webbservrar (Läs mer: Hackargrupp ger sig på USA:s senat).

Detta tycks dock inte räcka för gruppen, som ser ut att ta förfrågningar från allmänheten när det gäller nästa mål. Detta via en egen telefonlina samt också Twitter, där gruppen nu har 175 000 läsare. För bara en dag sedan var siffran 150 000.

Senaste offret är den amerikanska underättelsetjänsten, Central Intelligence Agency (CIA).

Tidigare under veckan var svarstiderna på CIA:s sajt långa och ibland svarade inte sajten alls. Hackargruppen har tagit på sig ansvaret för angreppet, som de på Twitter själva beskriver med orden ”Folk säger att vår CIA-attack var den största hittills, men det var egentligen bara en enkel paket-flödning”.

Frågan är hur länge hackarna kan fortsätta. En annan fråga är vad de senaste angreppen gjort för trovärdigheten hos de drabbade verksamheterna, då gruppen får attackerna att verka enkla och utan motstånd.

Samtidigt fördömer it-säkerhetsexperter attackerna och menar att säkerhetsbrister faktiskt kan påvisas via dialoger med berörda parter och utan att orsaka skada.