Red Hat utmanar både Citrix och Microsoft med ett eget protokoll för tunna klienter. Protokollet Spice motsvarar protokollen RDP och ICA från Microsoft respektive Citrix.

Hitills har klienter funnits för Linux och Windows men nu är Mac OS X på väg att läggas till listan. Red Hat-utvecklaren Christophe skriver i sin blogg att han lyckats med att porta klienten till Mac OS X. Resultatet går redan att ladda ner att testa för experimentsugna.

Klientprogramvaran gör det möjligt att från Mac ansluta sig mot ett virtuellt skrivbord som körs ovanpå virtaliseringsmotorn kvm.

Klienten fungerar men fortfarande finns en del jobb kvar att göra innan den kan släppas skarpt. En del Mac-specifika systemanrop för fullskärmsläge och ändring av upplösning ska implementeras. En del bufffixar som Christope fixat under arbetets gång ska också hitta in i några projekt uppströms.

Christope ser däremot redan framåt och frågar om där finns några hugade utvecklare som är sugna på att porta mjukvaran även till Apples operativsystem för mobila enheter Ios.