Det är i ett inlägg på Googles communitysajt Google+ som Linus Torvalds ventilerar sin frustration över hur dåligt han anser skrivbordsmiljön Gnome 3 har blivit.

"Varför kan jag inte ha genvägar på mitt skrivbord? Varför kan jag inte få expose-funktionen? Geléfönster? Varför tycker någon sund person att det är en bra idé att ha den där 'Gå till det knäppa aktivitets-meny-läget'?" skriver Torvalds i ett inlägg.

"Här är ett exempel på något av det som är galet. Om du vill ha ett nytt terminalfönster så går du till aktiviteter och trycker på terminal som är en del av ditt vanliga skrivbord. Vad händer? Inget. Det plockar fram ditt redan existerande terminalfönster. Det är fullständigt galet. Nu måste jag använda shift-control-N i en gammal terminal för att skapa ett nytt fönster. Mycket användarvänligt... visst." fortsätter Torvalds.

Torvalds som nu varken är nöjd med Gnome eller KDE skriver att han går över till Xfce "som är ett nödköp jämfört med Gnome 2 men bra mycket bättre än Gnome 3".

Torvalds skriver att han inte är ensam om att tycka illa om Gnome 3 och att flera utvecklare han pratat med tycker att Gnome 3 är helt galet.

Användare som föredrar Gnome 2 framför andra skrivbordsmiljöer får det tufft till hösten. Linuxdistributionen Fedora har redan dumpat Gnome 2 och gått över till Gnome 3. I höstens Ubuntu-version går det endast att välja mellan Gnome 3 och Canonicals egenutvecklade skrivbordsmiljö Unity.

Nyfiken på hur Gnome 3 ser ut? Läs TechWorlds test Gnome 3 mot Unity.