Nyheter för it-avdelningen
Nyheter för IT-avdelningen är till exempel ”Windows To Go” vilket innebär att man kan ta med sig Windows 8 på ett usb-minne och starta på valfri dator. Operativsystemet fungerar också att köra på arm-plattformen, och inte bara på traditionell Intel- eller AMD-hårdvara. Direct Access fungerar att använda utan krav på ipv6 och utan krav på pki, vilket kan underlätta införandet i mindre miljöer. Den nya aktivitetshanteraren är också smartare och kan visa mycket bättre statistik kring processor, minne, nätverk och diskutnyttjande.

Skrivbordet
Det vanliga skrivbordet finns kvar, och har fått sig ett uppdatering.

Hyper-v 3.0 är inbyggt i Windows 8 och har helt nya funktioner. Bland annat går det att skapa upp till 16 terabyte stora virtuella diskar. Det går även att flytta diskfilerna under drift utan den virtuella maskinen blir otillgänglig. Vi litar på att samma funktioner också kommer att finnas i Windows 8 Server.

TechWorld slutsats
Detta är en tidig version vi har tittat på, men det är tydligt att Microsoft siktar in sig på att kunna användas på många olika sorters klienter. Allt från de enklaste surfplattorna till de mest avancerade datorerna ska kunna köra Windows 8. Vi ser fram mot fler betaversioner där funktionerna växt till sig. Det är en annorlunda och ibland irriterande upplevelse att arbeta med operativsystemet, vi är fortfarande väldigt ovana med det nya gränssnittet.

Flipp eller flopp för Windows nya startmeny?
Just nu
50% 50%