trafikindex
Ett kraftigt dopp i internettrafiken registrerades under onsdagen på sajten Internet Traffic Report.

Under onsdagen registrerade sajten Internet Traffic Report en hundraprocentig paketförlust hos ett antal routrar i Kanada, USA och Mexico. Detta resulterade i vissa problem för många användare, bland annat de som då ville twittra om det eftersom flera av Twitters tredjepartsleverantörer drabbades av avbrottet.

Orsaken till problemet är dock ännu okänd. Nyhetssajten Cnet försökte under gårdagseftermiddagen gräva en del i det men kom inte fram till något konkret.

De två problem som kunde konstateras var dels att internetleverantören Level 3 haft vissa mindre bekymmer, samt att AT&T vid en systemuppdatering blockerat inkommande internettrafik för användare i San Fransisco-området. Båda problemen löstes snabbt och sägs inte ha påverkat trafiken i någon större utsträckning.

Den kraftiga nedgången i trafik kan även avläsas i statistiken från andra kontinenter, antagligen beroende på att många tjänster och användare kör trafik mot Nordamerika på ett eller annat sätt.

Utöver ett visst twitterflöde är rapporteringen i övrigt näst intill obefintlig. I skrivande stund är det dock tidig morgon i USA, så ytterligare detaljer bör kunna dyka upp senare under dagen.