Ett typiskt stort eller mellanstort företag skickar tusentals filer per dag och är mer eller mindre beroende av möjligheten att snabbt dela med sig av data till andra företag och organisationer. Dessvärre finns det en del missuppfattningar när det gäller filöverföringar och vi listar här topp fem.

Det enda som spelar roll är att data skickas från punkt A till punkt B
Det här är en inställning som är mycket vanlig och problematisk. De anställda bryr sig ofta inte om säkerheten utan vill bara få jobbet gjort så snabbt som möjligt. Saken är den att det finns mycket att tänka på förutom att filen ska ta sig fram till rätt mottagare, som till exempel:

Synlighet: Du kan inte säkra något som du inte kan se, och du kan inte vara tillmötesgående om du inte har någon aning om vem som skickar filer och vart de tar vägen. Full insyn i filer som skickas inom och utanför ditt nätverk är helt nödvändigt när det gäller säkerhet och kompatibilitet vid filöverföringar, och det är precis lika viktigt som att filen når sin destination.

Ställa in regler och driva igenom kontrollfunktioner: Vissa filer är helt enkelt för känsliga för att få vara kvar i flera i veckor i den tilltänkta mottagarens inkorg. Vem vet vem som har tillgång till den inkorgen?

Lösenordsskyddade filer är ett steg i rätt riktning, men det är inte alltid den perfekta lösningen. Det är viktigt att det finns möjlighet att implementera och driva igenom filsäkerhetsregler som följer med utanför nätverket. Du kan till exempel skapa en regel som ser till att en känslig fil raderar sig själv om den inte har öppnats tre dagar efter att den skickades.

Flytta stora filer:
Filerna blir allt större och därför ökar också behovet av hög bandbredd, men det är inte alltid så enkelt som du tror att flytta stora filer. Visst finns det gratistjänster där ute men litar du verkligen på dessa när det gäller överföring av viktiga företagsfiler?

Det är säkrast och smidigast att ha en intern lösning för att skicka stora filer som kan automatisera återkommande överföringar, och som ser till att stora jobb utförs när belastningen på nätverket är låg. Kom ihåg att några av de största filerna som rör sig inom ditt nätverk sannolikt flyttas mellan integrerade företagsapplikationer.

Hur skickar du primärt (stora) filer på jobbet?
Det är inte längre tillåtet att rösta.