Hemmabyggd ftp eller krypterade mejl duger gott
Du tänker säkert att din hemmabyggda ftp funkar utmärkt eller att det är helt säkert med krypterade mejl. Tänk om.

För det första är hemmabyggda ftp-lösningar i regel ineffektiva, riskfyllda och fulla med begränsningar, och de kan dessutom kosta upp till tio gånger mer än andra lösningar på marknaden. Skript och olika egenkonstruerade ftp-lösningar blir så småningom omöjliga att hantera, och att ha ett flertal applikationer och verktyg som skapar kryphål i brandväggen är inte någon idealisk situation för säkra filöverföringar.

Krypterad e-post är jättebra. Det är ett steg i rätt riktning men allt de gör är att fixa så att det blir svårt att stjäla data som överförs. Du får ingen insyn i filöverföringen och du har heller ingen kontroll. Enligt en nyligen genomförd undersökning använder mer än 75 procent av it-cheferna e-postkonton för att skicka ut känslig information som till exempel lönelistor, kunddata och finansiell information, och 60 procent gör detta varje vecka. Krypterade mejl har också samma begränsningar som vanlig e-post (som till exempel att ett mejl får vara på maximalt 10 megabyte).

Sammanslagningar och effektivisering är viktigt för dagens företag. Vi vill alla vara säkra, arbeta med färre leverantörer och ha mindre ansvar för prestandan för den teknik som används inom företaget. Hemmabyggda lösningar och halvhjärtade säkerhetsfixar kan möjligen fungera temporärt, men i takt med att ditt företag expanderar och nätverket växer är det bäst att satsa på en enda heltäckande lösning för filöverföringar med fokus på säkerhet.

Mitt företag skickar inte några stora känsliga filer
En stor fil är en fil som är för stor för att skickas ett vanligt mejl. Personligen skickar du kanske inte några stora känsliga filer men ditt företag gör säkert det, och då särskilt om det finns integrerade företagsapplikationer.

Mellan 60 och 70 procent av de filer som skickas inom ett företag är stora filer som överförs mellan företagsapplikationer, och det via någon form av middleware. Filerna (vanligen stora videofiler) övervakas sällan och innehåller ofta känslig information om ditt företag, dina anställda och dina kunder. En intressant detalj är att den middleware som används i dag sällan är designad för att hantera stora filer.

När du tänker på din nätverksarkitektur ska du anta att de stora och känsliga filer kommer att bli större, och passa därför på att utvärdera effektiva och flexibla filöverföringslösningar som kan hantera stora och känsliga filer på ett bättre och säkrare sätt än utdaterade middleware-lösningar.

Hur skickar du primärt (stora) filer på jobbet?
Det är inte längre tillåtet att rösta.