Åtta säkerhetsuppdateringar som fixar 23 sårbarheter. Det är omfattningen på det uppdateringspaket som Microsoft lägger ut på tisdag nästa vecka.

Två av de åtta uppdateringarna, som Microsoft kallar för bulletiner, rankas som ”kritiska” vilket är den högsta nivån på företagets skala. De bör med andra ord installeras så snart som möjligt. Resterande uppdateringar anses vara ”viktiga”. Merparten av bulletinerna täpper igen sårbarheter som kan utnyttjas av hackare som är ute efter att exekvera skadlig kod.

Analytikern Andrew Storms på NCircle Security tror att den kritiska uppdateringen för Internet Explorer är den som merparten av användarna kommer att installera först. Den gäller för samtliga versioner av Internet Explorer som Microsoft för närvarande erbjuder support för.

Den andra kritiska bulletinen lagar en eller flera brister i .Net Framework som finns inkluderat i Windows XP och alla senare versioner av Windows. Samma uppdatering täpper också igen ett säkerhetshål i utvecklingsverktyget för Silverlight 4.