Windows Phone 7.5

De första telefonerna på marknaden med nya Windows Phone 7.5 (Mango) saknar stöd för 4g och är innehåller enkla enkärniga processorer, men Microsoft lovar nu att man inom kort ska komma i kapp flaggskeppsmodellerna baserade på andra plattformar. Det rapporterar Xbit Labs.

Anledningen till att det inte finns några Windows Phone 7.5-telefoner med dubbla kärnor är att det helt enkelt saknas appar som kan utnyttja två kärnor. 4g-stödet har uteslutits eftersom det konsumerar mycket energi och för att tekniken bara fungerar på vissa ställen.

Microsoft anser i övrigt att även om Windows Phone 7.5-modellerna bara har en kärna så erbjuder de ändå en bättre upplevelse än Android-baserade telefoner med dubbla kärnor. Företaget menar att Windowsapparna är bättre optimerade, och de tar också upp det faktum att Android använder virtuella Java-maskiner för att köra program.

– De första smarta telefonerna med Windows Phone 7.5 har bara en kärna, men jag misstänker att de ändå är snabbare än vilken dubbelkärnig telefon som helst som du jämför dem med, och det är det som är poängen, säger Andy Lees som är ansvarig för Windows Phone-avdelningen på Microsoft.