Windows 8

Det rapporteras nu att Windows 8 sannolikt följer ungefär samma tidsplan som Windows 7, och det betyder att den första betan kommer i början av 2012. Mjukvarujätten har visserligen inte gått ut med någon officiell information angående detta, men två olika källor med insyn i Microsoft uppger att Windows 8 beta bara är några månader bort.

Den ena källan som har varit i kontakt med The Newt Web uppger att betaversionen släpps i februari. Källan nummer två som har vidareförmedlat sina uppgifter via Winrumors säger däremot att Microsoft siktar mot slutet av januari. Vare sig det är det ena eller andra som gäller, är det inte särskilt förvånande om betan kommer i början av nästa år. Många experter räknar med att Windows 8 ska följa ungefär samma tidsplan som Windows 7.

Betaversionen av Windows 7 släpptes i början av januari 2009. Släppkandidaten debuterade fyra månader senare och 22 oktober kom den slutgiltiga versionen.

Läckta dokument och tidigare officiella uttalanden från Microsofts vd Steve Ballmer pekar mot att Windows 8 lanseras under 2012. Dock så kan det nya operativsystemet mycket väl komma ut något snabbare än Windows 7. En chef på Nokia har sagt att telefontillverkaren ska släppa en Windows 8-surfplatta redan i mitten av 2012.