Det är mitt i lunchen när vi stiger in i Nellys lokaler i utkanten av Borås. Motströms kämpar vi oss upp för trappan till kontoret. Förbi sveper flockar av tjugoåriga modelejon, de flesta av dem inköpare visar det sig.

Väl framme möts vi av systemutvecklaren Sebastian Ronnefjord. Han jobbar främst med utveckling i klassisk asp tillsammans med fyra andra, med ansvarar även för viss drift. Det var han som anmälde Nelly till tävlingen.

Stort grattis!
– Tack, det var lite oväntat, men väldigt kul.

Varför ville ni tävla?
– När jag kom hit var inte ordningen i serverrummet direkt högsta prio. Jag råkade springa på er tävling, vi plåtade lite, anmälde oss och fick kommentarer i stort sett på en gång. Först såg vi det mest som en kul grej, även om vi behöver utrustningen naturligtvis, säger Sebastian Ronnefjord.

Sajten nelly.com och affärssystemet driftas av konsulten Pulsen, så tävlingsvinsterna kommer främst att användas till att förbättra it-stödet på kontoret.
serverrack

Några av priserna. Serverskåp från MBD och Netgear Readynas.

För att se alla de nominerade bidragen kan ni gå in på den gamla tävlingssidan. www.pimpmyrack.se.

Pimp my rack logo

Fakta

  • Netgear Readynas 3200 2U rack-NAS 12 TB värde 45 000 kronor
  • Fujitsu Primergy RX300 S6 2U rackserver inkl. 1 st 6 Core Xeon processor, 48 GB internminne, 1,2 TB lagring och Microsoft Windows Server 2008R2 värde 52 000 kronor
  • DCT datorhallsanalys värde 50 000 kronor
  • MBD serverskåp med tillbehör värde 10 000 kronor