I Windows 8 kommer Microsoft att kombinera lagringstjänsten SkyDrive med synkroniseringsmjukvaran Mesh. Båda dessa tillsammans utgör grunden för en ny tjänst som ser ut att kunna konkurrera med Apple Icloud.

Verktygen synkroniserar per automatik dina filer med molnet, och sedan vidare till alla dina enheter. Om du till exempel skapar en Word-fil på din Windows 8-dator blir den sedan tillgänglig på din Windows Phone-telefon och din surfplatta med Windows 8.

Det här är några av de detaljer som nu avslöjas i Microsofts blogg Building Windows 8. SkyDrive kommer att finnas tillgänglig som en Metro-app, och en version av denna beräknas dyka upp i den kommande Consumer Preview-versionen av operativsystemet.

Dessutom blir det möjligt att komma åt SkyDrive från vilken app som helst, på så sätt att dialogrutan Öppna/Spara innehåller en genväg för tjänsten. Det betyder att du från alla program kan spara filer direkt till SkyDrive och även hämta filer därifrån. Filer som lagras på det sättet blir, som tidigare nämnts, tillgängliga från alla enheter med Windows 8.

IDG News