Lösningen som företagen utvecklat tillsammans kallas Steelhead cloud accelerator är tänkt att optimera saas-applikationer (software as a service) som exempelvis Google Apps, Office 365 och Salesforce. Målet är att företag inte ska behöva uppgradera sin bandbredd för att belastningen på företagsnätet blir för tung.

– Molnet är attraktivt på många sätt men medför utmaningar på prestandasidan, säger Martin Mella, Regional Sales Manager på Riverbed Sverige. De flaskhalsar med applikationsprestanda man kan stöta på i oförutsägbara molnmiljöer kommer man förbi med Steelhead Cloud Accelerator, som ger organisationer en global saas-prestanda som känns lokal.

Steelhead Cloud Accelerator är ett prenumerationsbaserat tillägg till installationer med Steelheadenheter och kräver inga förändringar i hur enheterna är driftsatta och heller inga ändringar i saas-leverantörens infrastruktur, oavsett var applikationen eller slutanvändarna befinner sig. Lösningen fungerar med alla kombinationer av fysiska, virtuella eller molnbaserade infrastrukturer.

Steelhead Cloud Accelerator kommer att släppas under första halvan av 2012.