Trots det stora intresset för Ipad och inte minst den senaste modellen Ipad 3 kan Windows 8 ändå erbjuda något som företagen kan tänka sig att vänta lite extra på, nämligen stöd för ultrabook-enheter som fungerar som både surfplattor och tangentbordsenheter. Det framkommer i en studie utförd av Forrester.

I företagets rapport ”US Consumer Tablet Forecast Update, 2011 to 2016” spår man att försäljningen av dessa kombinationsenheter väntas få en skjuts av Windows 8:s alla företagsanpassade pekfunktioner.

– Enheter såsom Lenovo Ideapad Yoga utnyttjar Windows 8:s förmåga att växla mellan det pekorienterade Metro-gränssnittet och det traditionella pek- och tangentbordslägena, säger rapportens författare Sarah Rotman Epps.

I Forresters rapport visar det sig också att trots att det ännu inte finns några surfplattor med Windows 8, är många potentiella användare av surfplattor ändå intresserade av det nya operativsystemet.

Av 1 810 vuxna personer med planer på att köpa en platta svarade 61 procent att de har tänkt sikta in sig på en Ipad, medan 10 procent svarade att de vill ha en Windows 8-platta. Något som är värt att notera är att frågan ställdes i september innan utvecklingsversionen av Windows 8 var tillgänglig.

IDG News