Fördelarna med öppen källkod och öppna utvecklingsverktyg är många. Testa och prova ut ett nytt, intressant verktyg är gratis. Det obefintliga priset attraherar många utvecklare till plattformen vilket ökar nyttan ytterligare då det plötsligt blir enkelt att få support.

Skiftet från traditionella program till webben och mobila plattformar samt att priset på lagring och datorkraft sjunkt som en sten har skapat ett helt nytt fält för dagens utvecklare.

Här är en lista på de hetaste utvecklingsverktygen just nu.Rhomobile Rhodes

Ruby är ett av de mest populära språken men har inget stöd för mobila plattformar. Här kommer Rhomobile Rhodes in i bilden. Rhomobile Rhodes gör det möjligt att paketera en sajt utvecklad i Ruby och förvandla den till en applikation som går att installera i både Iphone, Android, Blackberry, Windows Mobile och Widnows Phone 7.

Applikationerna blir riktiga program som körs i mobilen och inte några sajter. Applikationerna kan även komma åt funktioner du har i mobilen som gps, kalender, kamera, streckkoder, bluetooth och near field communications.

En timme lång introduktion till Rhomobile.