Så när som på grafik och ljudeffekter har spelet Santa's Snowfight Escape helt och hållet automatiskt skapats av ai-mjukvaran Angelina.

Program som själv kan skapa andra program eller komponenter är i sig inget nytt, men den artificiella intelligensen Angelina kan dessutom sätta ihop dem till ett fungerande spel.

Angelina, eller A Novel Game-Evolving Labrat I've Named Angelina, har utvecklats av doktoranden Michael Cook vid Imperial Collage i Storbritannien.

Spelen skapas genom att Angelina separat utvecklar komponenter så som banor, fiendebeteende och uppgraderingar, för att därefter sätta ihop dem till ett fungerande spel. Därefter testas och förbättras spelet genom att simulera en mänsklig spelare.

Än så länge behöver dagens spelutvecklare inte oroa sig för sina jobb eftersom Angelina varken kan göra grafik eller ljudeffekter och i dagsläget blir resultatet enklare 2d-plattformsspel.

Michael Cook tror att programmet kan fungerar bra som samarbetsverktyg samt för att testa nya spelfunktioner. Men eftersom Angelina fokuserar på automatsierade beslutsprocesser bör konceptet också betyda en hel del för ai-utveckling i allmänhet.

Den som vill läsa lite mer om Angelina, samt testa några av spelen, kan göra det efter länken här nedanför.