Microsoft fortsätter att pumpa ut nyheter om Windows 8 i den officiella bloggen Building Windows 8, och den här gången har man gått på djupet i nya Internet Explorer 10. Företaget menar att man har rensat ut en massa skräp från webbläsaren och skapat ett renare gränssnitt.

Internet Explorer 10 anammar många av de funktioner som finns i Metro, det vill säga det rutbaserade gränssnittet i Windows 8. Skillnaden jämfört med Internet Explorer 9 är riktigt stor, och du som är van med att använda äldre webbläsare får därför räkna med en viss inkörningsperiod.

Den nya webbläsaren har till exempel inga synliga adress- eller verktygslister vilket gör att den sajt som visas får maximalt med utrymme. Microsoft menar att man låtit sig inspireras av mobila webbläsare.

Dessa funktioner går istället att komma åt via ikoner som poppar upp ute i kanterna när du trycker på skärmen eller klickar med musen. Där finns bland annat ikoner för sök, dela, inställningar och enheter.

I webbläsaren finns också en dedikerad startskärm som påminner om den i Windows 8. Den inkluderar en uppsättning färgglada rutor som visar populära sajter, favoriter och sajter som besöks särskilt ofta.

Här kan du läsa mer om alla detaljer i Internet Explorer 10.