Hjälm med pannlampa är ett måste, i alla fall om du jobbar med Googles servrar hos Equinox.

Amerikanska Equinix erbjuder datacenter med goda förbindelser till många stora nätverksleverantörer, vilket har lett till att många av världens stora internetföretag har kommit att samsas under ett och samma tak. Detta trots att många av dem är bittra konkurrenter.

Ett av de många företagen som hyr utrymme hos Equinix är Google, som valt att dölja sina servar i mörker för att inte konkurrenterna ska se vilken hårdvara de använder sig av. Uppgifterna kommer från Chris Sharp, chef på Equinix som intervjuats av tidningen Wired.

Det var för två år sedan som Google stängde av all belysning inuti sina serverutrymmen hos Equinix, trots anläggningens ambitiösa säkerhetslösningar.
- De bad oss även att släcka belysningen i taket och deras anställda tog på sig sådana hjälmar med lampor som vanligtvis används av gruvarbetare, säger Chris Sharp till Wired.

Google har själva inte bekräftat det hela men det skulle följa företagets tidigare linje att inte avslöja mycket information gällande vilken serverutrustning som driver deras tjänster. Sedan tidigare vet vi att Google har specialbyggd serverhårdvara för högre prestanda, vilket samtidigt håller kostnader och effektförbrukningen på en låg nivå.