Solen skiner utanför IDG:s kontor på Karlbergsvägen och jag är sådär allmänt glad. Glada är alla de som köar också, även om jag tror de rätt högaktningsfullt skiter i vädret. Det fåniga leendet på deras läppar har helt andra orsaker. De är tekniknördar och idag släpps en pryl de väntat på länge.

I ena kön står form-före-funktion-folket. De frälsta som står, sitter eller ligger i sovsäckar på trottoaren därför att de gillar hur prylen känns i handen, vilka färger den har och hur de identifierar sig som en ägare av den.

I den andra kön står funktion-före-allt-folket. De frälsta som står, sitter eller ligger i sovsäckar på trottoaren därför att de gillar hur prylen presterar, hur många transistorer den innehåller och hur hårt man kan pressa den i de senaste spelen.

Jag pratar naturligtvis om köerna som ringlar sig fram till nya Ipad och Nvidias nya grafikkrets GTX680, även kallad Kepler.

För mig spelar det ingen roll. Jag gillar båda köerna. Det är en fantastisk känsla att svepa med handen över en Ipad och se 2048 gånger 1536 pixlar smidigt flyta över skärmen. Det är hissnande att se Kepler pressa igenom 32 gigabyte data per sekund genom sina extremt små transistorer och prickfritt pensla ut landskapet och intensiteten i Battlefield 3 i maximal detalj.

Solen skiner och folk står i kö för att de gillar teknik. Jag kan inte vara annat än glad en dag som denna.