Druva lägger stor vikt vid att produkten ska spara utrymme och bandbredd för backuper. Det här verktyget beräknar besparingen.I kontrollpanelen kan du inte bara schemalägga backup, utan också reglera hur mycket bandbredd den får ta i anspråk.

Snapshots av databasen
En annan sak som framhävs av tillverkaren är att backuper från databaser utförs med ögonblicksbilder, snapshots, som gör att man ska kunna ta sig tillbaka till det tillstånd som data befann sig i vid en väldigt väl preciserad tidpunkt.

Ett hastigt test med en Mysql-databas visade att också det här fungerar, även om det krävdes en del letande i gränssnitt och dokumentation för att lyckas.

Överlag är användargränssnittet knappast det mest intuitiva man kan tänka sig, men det går ändå att hitta fram när man vant sig.

TechWorlds slutsats
Druva Phoenix är ett bra backup-program, som lever upp till löftet att hålla ned behovet av lagringsutrymme och bandbredd för säkerhetskopiering.

Förutsatt att du har de miljöer där programmet fungerar kommer det troligen täcka dina backupbehov. Produktens huvudsakliga begränsning är att många företag även har miljöer som inte hanteras av programmet, men det gör det förstås inte mindre användbart i de miljöer där det fungerar.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Produkt: Druva Phoenix 2.3
Typ: Backupprogram
Kontakt: www.druva.com/phoenix/remote-backup
Miljöer: Linux, Windows
Kan backa upp: Filsystem, MS Exchange, MS SQL Server, Mysql
Cirkapris: Server 6 500 kronor, klient 3 300 kronor
Support: 650 kronor per klient och år

Bra hantering av lagrings-utrymme och bandbredd, centralt administrerad backup.

Inte helt lättanvänt gränssnitt. Servern kräver 64-bitars-dator.

Funktioner och finesser: 22 av 25

Användargränssnitt: 15 av 25

Installation: 15 av 20

Säkerhet: 12 av 15

Stöd för olika plattformar: 7 av 15