Man började med att attackera Home Office och GCHQ:s webbplatser under helgen, för att under måndagen rikta sina vapen mot brittiska MI6. Amerikanska myndigheters webbplatser, däribland CIA, det amerikanska justitiedepartementet, FBI och NASA har också attackerats den här veckan.

Home Office bekräftade i ett uttalande att dess webbplats hade attackerats lördagskvällen, vilket resulterar i tillfälligtt avbrott i tjänsten.

"Vi har vidtagit åtgärder för att skydda vår webbplats, som nu fungerar normalt", sa en talesman till engelska TechWorld.

Attacken följer upp ett tidigare försök, under påskhelgen, att få ner webbplatserna på 10 Downing Street och Home Office. Attackerna utfördes under parollen "#OpTrialAtHome", och är enligt uppgift ett sätt att visa stöd för Pentagon-hackern Gary McKinnon och TVShacks Richard O'Dwyer, som riskerar att utlämnas från Storbritannien till USA.

Båda dessa attacker tillkännagavs via Anonymous Operations Twitter-konto, som verkar ha blivit den primära kanalen att kommunicera genom för hacktivistkollektivet. Det var också via Twitter som gruppen tog på sig ansvaret för attackerna mot MI6 i Storbritannien, liksom CIA och justitiedepartementets webbplatser i USA.

IDG News