Nyligen presenterade Microsoft de tre olika versionerna av Windows 8 för Intelplattformen. Nu har företaget också avslöjat detaljerna kring den mest avancerade versionen Enterprise.

Windows 8 Enterprise kommer att inkludera precis alla funktioner som ingår i Pro, men dessutom ingår följande bonusfinesser:

Windows To Go
En nytt fullt administrerbar Windows 8-skrivbord som kan installeras på ett usb-minne. Gör att de anställda kan ta med sitt eget operativsystem och köra det både på jobbet och hemma.

AppLocker
Gör att du kan vitlista och svartlista applikationer och filer för att kontrollera vad användarna ska och inte ska komma åt.

Vdi-förbättringar
Med uppdateringar för RemoteFX och Windows Server 2012 går det att köra virtualiserade instanser av Windows 8 Enterprise. Dessa kommer du åt via exempelvis tunna klienter eller Windows RT-enheter.

DirectAccess

Fixar så att användare som befinner sig utanför företagets väggar kan komma åt det interna nätverket, och det utan att behöva krångla med vanliga vpn-problem.

BranchCache
BranchCache gör att servrar och användares datorer som befinner sig på lokala mindre kontor kan ta cachekopior av filer, webbsajter och annat innehåll, allt för att minimera trafiken över internet.

Smart app-utrullning
Datorer och surfplattor som ingår i en domän och kör Windows 8 Enterprise kommer per automatik att kunna ”sidoladda” interna Metro-appar. Därmed behöver de inte gå omvägen via Windows Store.