Evernote är mest känt, och använt, som ett plattformsoberoende verktyg för att organisera anteckningar, texter och foton. Främst i syfte att "komma ihåg" allt och ha det tillgängligt överallt. Totalt har Evernote nästan 30 miljoner användare världen över. Evernote har först och främst marknadsförts som en hjälpreda för exempelvis studenter. Företagets vd Phil Libin avslöjade dock i förra veckan att man inom kort kommer att lansera en ren företagsversion av det populära verktyget.

- Omkring 85 procent av alla Evernotes användare använder verktyget på arbetet och 75 procent använder det både på jobbet och hemma. Företagens användning av Evernote sker idag genom slutanvändare i stället för genom officiella kanaler, sa Libin under Next Web conference i Amsterdam i förra veckan. Han var noga med att poängtera att slutanvändarens upplevelse av Evernote for business kommer att bli exakt samma som idag.

Skillnaden är att Evernote for business kommer att erbjuda administratörsbehörigheter och möjlighet till kontroll och styrning. Företag ska kunna skapa gruppkonton, kontrollera säkerheten och ställa in rättigheter för överföringar av data. Evernote kommer dock inte att släppa någon så kallad "white label"-version där ett företag ska kunna köra en egen Evernote-server bakom sin egen brandvägg.

Förutom företagsversionen av Evernote planerar man också att lansera flera nya versioner av sina produkter under de närmaste månaderna. Enligt Phil Libin kommer man att göra en stor redesign och fokus kommer att ligga på delning av data.