Säkert och osäkert
Cispa, det senaste kontroversiella lagförslaget för ökat utbyte av information mellan myndigheter och företag, klubbades igenom av det amerikanska representanthuset. Listan på it-jättar som stöder lagförslaget är lång, men Mozilla vägrar sålla sig till massan och ger Cispa stark kritik.

I Storbrittanien diskuteras också lagstiftning sedan ett domstolsbeslut tvingat brittiska internetoperatörer att blockera Pirate Bay. Detta ledde i sin tur till att den svenska sidan fick tolv miljoner nya besökare på en dag. Pirate Bay tackade domstolen för gratisreklamen.

Ytterligare ett Android-virus har dykt upp, och för första gången sprids den via infekterade webbplatser.

Avarter och varianter av ökända Zeus verkar inte avta att poppa upp. Det senaste är en hybrid som både utpressar och stjäl.

Mjukt:
Förra veckan släpptes senaste versionen av Ubuntu. Trots det börjar det redan pratas om nästa version. Det har dröjt tre år sedan Gimp, som brukar kallas den öppna motsvarigheten till Photoshop, senaste kom i en ny version. Nu är det i alla fall dags igen och den här gången tänker man på allvar ge sig in i striden med Adobe. Och för alla öppna människor som väntar på Google Drive kan vi meddela att en Linux-version är på gång.

Alla vill erbjuda olika typer av molntjänster, så även VMware, som i veckan lanserade en konkurrent till Google, Microsoft och Apple. Microsoft, som för övrigt i veckan meddelade att man dumpar sin gamla storsatsning Live. Däremot rapporteras att Microsofts webbläsare Explorer plockar marknadsandelar av konkurrenterna.

Hårt:

På hårdvarufronten har det snackats mycket om Samsungs nyaste Galaxy. Den möttes av både jubel och trötta suckar, och anklagelser om att ha kopierat funktioner från Iphone. Våra syskon på M3 har testat den.

Ivy Bridge är fortsatt en het potatis. Pc för Alla Extreme har testat Intels nya värsting.

För dig med extrema krav på snabbhet i serverparken kan det vara värt att spana in den här sas-anslutna ssd-disken. Och när vi pratar om snabba gränsnitt kan vi flika in att japanska Sumitomo släppt världens första optiska Thunderbolt-kabel, med längder upp till 20 meter.

Redaktörens tips:
3D är häftigt. Ni missade väl inte förra helgens häftigaste reportage? Jörgen Städje kikar på Terragen, som låter dig bygga egna världar.

I tre nummer av tidningen lär vi er allt ni behöver veta om System Center. Första delen ligger nu uppe på nätet.

Sugen på att flyga som en fågel? Spana in den här simulatorn!