Det är enkelt att ladda upp sin databas till Azure och det finns också funktioner för att hålla båda kopiorna synkroniserade.Man kan numera exportera en databas i kapslat format så att de blir lättare att flytta mellan olika servrar.
"Det är troligt att du vill ta steget upp till SQL 2012 så fort dina applikationer stödjer produkten. Men räkna efter noga innan du uppgraderar"

Fungerar på Server Core
SQL 2012 kan installeras på en Server Core-instans av ditt Windows Server-os vilket höjer säkerheten och gör att installationen tar mindre plats. Det är numera också möjligt att skapa geokluster där ett kluster spänner över flera olika ip-nät. En annan finess är att en delad mapp kan vara destination för en databas som alltså lätt kan lagras på en filserver.

Licensformen har ändrats och är numera baserat på antalet kärnor istället för på antalet socklar. Det innebär att det kan bli en avsevärd prishöjning för vissa företag. Microsoft har också kombinerat vissa tekniska funktioner med att man tecknar Software Assurance-avtal, vilket känns lite märkligt.

TechWorlds slutsats
SQL 2012 är en stor uppryckning från SQL 2008 R2 och känns modern och mer molninriktad att arbeta med. Det är troligt att du vill ta steget upp till SQL 2012 så fort dina applikationer stödjer produkten. Men räkna efter noga innan du uppgraderar så att du inte får en obehaglig överraskning när fakturan kommer.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

TechWorld rekommenderar Produkt: SQL Server
Version: 2012 Enterprise
Tillverkare: Microsoft
Produkttyp: Databashanterare
Systemkrav: Windows Server 2008 R2 SP 1 (Enterprise eller Datacenter för Always On), 6 GB diskyta, 4 GB RAM, 2 GHz CPU
Kontakt: www.microsoft.com/sql
Cirkapris: Enterprise 47 000 kr per cpu-kärna (minst 4 kärnor). Standard 12 000 kr per cpu-kärna (minst 4 kärnor) eller 6 000 kr per server plus 1 400 kr per ansluten användare. Software Assurance-avtal krävs för att flytta virtuella servrar under drift och för att få skapa obegränsat antal virtuella SQL-servrar (Enterprise Edition).

+ Enkel och snygg integration med SQL Azure. Lätt att flytta databaser mellan servrar.
Always On ger hög tillgänglighet och passar virtuella miljöer.
-Kan i vissa fall bli mycket dyr-are än SQL 2008 R2. Snåriga licensregler med underliga krav på Software Assurance för vissa funktioner. Nästan alla nyheter ligger i Enterprise Edition.

BETYG
Installation: 7 av 10
Användargränssnitt: 13 av 20
Molnintegration: 15 av 20
Innovation: 35 av 50

TOTALT: 70 av 100