Hybridlösningar som blandar privata och publika molntjänster kan vara en optimal lösning för en skalbar it-infrastruktur. Med Vmware Cloudconnector och Vcloud Director kan administratören bolla arbetsuppgifter och virtuella maskiner mellan de olika molnen, men det ställer höga krav på bandbredden.

Trafiken mellan molnen snabbas upp med hjälp av Riverbeds wan-optimeringslösningar, det vill säga Steelhead-hårdvara. De båda aktörerna har nu förlängt sitt samarbete för att just sätta fart påflytt av virtuella maskiner i hybrida molnlösningar.

Samarbetet ska resultera i att kunderna tydligt ska kunna se nyttan i en blandad molnmiljö utan att behöva tumma på någon prestanda.

Företagen har i samband med det fortsatta samarbetet även genomfört ett prestandatest i den gemensamma miljön. Med Vmware Vcloud Connector flyttades bilder från virtuella maskiner med och utan Riverbeds Steelhead-enheter i några olika wan-förhållanden. Enligt resultatet ska Steelhead-utrustningen kunna göra överföringen upp till 75 gånger snabbare än utan.