Intel släppte betaversionen av lösningen som kallas Cloud SSO i februari. Den testades då av 20 företag, och nu anser Intel uppenbarligen att den är färdig att konkurrera med liknande produkter från Symantec och Symplified.

Cloud SSO förser företag med en online-konsol för att välja de applikationer och tjänster som ska göras tillgängliga för varje anställd. Produkten går att koppla till cirka 50 software-as-a-service (saas)-konton. Det kommer också med en mobilapp för utfärdande av engångslösenord för personer som använder en smartphone eller surfplatta med Android eller Ios.

För kunder som vill integrera Cloud SSO med sin on-premise-lösning för identitetshantering, till exempel Active Directory eller Ldap, erbjuder Intel en komponent som kallas "identity bridge", som knyter samman Cloud SSO-tjänsten med företagets befintliga system, så att all autentisering sker direkt mot till exempel Active Directory.

Cloud SSO har ett startpris på fem dollar i månaden per användare, vilket inkluderar ett obegränsat antal applikationer och 24-timmars support. Volymrabatter finns.

Läs mer om Cloud SSO här.

IDG News