Microsofts vd Steve Ballmer har gjort sig av med traditionella kontorsprylar såsom pennor, anteckningspapper och telefon. Istället använder han sig av en gigantisk väggmonterad ”surfplatta” på hela 80 tum. Den fungerar som en slags avancerad whiteboard.

Xbit Labs rapporterar att datorn kör Windows 8 och fortfarande befinner sig i utvecklingsstadiet, men målet är att den ska kommersialiseras så snart den är mogen för det.

Några direkta detaljer om datorn har ännu inte avslöjats. Det enda som är känt är att den inte har några kopplingar till vare sig Microsoft Surface eller Sharp Aquos Board. Datorn är i övrigt anpassat för kontorsbruk.

– I dagsläget är den inte anpassad för konsumenter, men historiskt sett vet vi att det är så här allt brukar börja. Idén om att man ska ha en skärm som inte är en dator är något som vi kommer att skratta åt om två år. Varje skärm ska ha pekfunktion och en inbyggd dator. Det är dit vi är på väg och dessa skärmar kommer att finnas i olika storlekar och vara anpassade för både vägg och skrivbord, säger Frank Shaw, kommunikationsansvarig på Microsoft.