För några dagar sedan presenterade Microsoft några av nyheterna i Visual Studio 11 samt alla de versioner som kommer att finnas tillgängliga av mjukvaran. En av förändringarna har rört upp starka känslor hos många av utvecklarna.

De reagerar över det faktum att den fria Express-versionen inte har något stöd för att konstruera skrivbordsappar för Windows 8. Användare av den versionen får istället nöja sig med att skapa appar för Metro-gränssnittet. Flera utvecklare uttrycker sitt missnöje över detta på Microsofts Visual Studio-blogg.

”Jag kan inte förstå varför ni inte kommer att släppa en Express-version som kan användas för att bygga skrivbordsappar. Det låter helt galet. Alla de öppen källkod-utvecklare som tycker om att utveckla appar för Windows, kommer inte per automatik att börja skapa Metro-applikationer bara för att Visual Studio 11 Express inte kan bygga skrivbordsappar”, är en av kommentarerna.

Visual Studio 11 är för övrigt bara ett arbetsnamn för den nya mjukvaran. Mest sannolikt döps den om till Visual Studio 12 när den är redo för lansering.