Microsoft Silverlight var tänkt som en teknik att användas i det som kallas rika webbapplikationer - program du kör via din webbläsare som ser ut som vilka skrivbordsprogram som helst.

Sedan starten av Silverlight har däremot Microsofts intresse svalnat mer och mer. Även om Microsoft själva inte medger att Silverlight är dött så är det inte troligt att mjukvaran kommer fortsätta att utvecklas.

Nu kastar även den öppna motsvarigheten till Silverlight, Moonlight, in handduken. I en intervju erkänner det öppna dot-net-projektet och Moonlights projektledare Miguel de Icaza att det inte längre är värt ansträngningen att utveckla på Moonlight.

- Silverlight har inte fått så stort genomslag på webben, så det blev inte den viktiga tekniken jag trodde det skulle bli, säger Miguel de Icaza, enligt Infoq.

- Där finns helt enkelt för många begränsningar för att det ska bli användbart. Idag tror vi att i c#-världen så är det bästa alternativet att skilja på presentationslagret och övriga applikationer. Användaren kan återanvända kärnan av programmet och skriva om gränssnittet för varje plattform. Ios med Monotouch, Android med Monodroid, Mac med Monomac, Windows med wpf, Windows med wpf eller Winforms eller Mac, webben med asp.net och Windows/Linux med Gtk, fortsätter han.