Klivet från Gnome2 till Gnome3 blev inte riktigt det lyft som utvecklarna tänkt sig. Åtminstonde inte för de som är vana systemadministratörer och som gillar att meka själva.

Linus Torvalds hör efter en uppgradering från Fedora 14 till Fedora 17 till den mest extrema gruppen av Gnome3-hatare.

"Med Fedora 17 kommer Gnome3 och jag visste att jag skulle få problem, men också att det mesta skulle gå att fixa med extensioner och jag har använt 3.4 på min bärbara tillräckligt för att veta att det går att fixa" skriver Torvalds.

"Men herregud, det är ett steg tillbaka, ett steg bakåt. Ändra fontstorlekarna? Nä, går inte om du inte installerar ett verktyg för att tweaka eftersom standardpanelen fortfarande inte klarar av något så fundamentalt. Jag visste att det brukade vara trasigt, men fortfarande trasigt?"

Torvalds uttömmande inlägg går i samma anda och han klagar på allt från extensioner till att det inte går att anpassa variabler till program som startas i gränssnittet.

Avslutningsvis frågar sig Torvalds "Vem måste jag knulla för att få standardstorlek på fonterna och valmöjligheter till panelerna, istället för att harva igenom den här sortens slumpmässiga extensioner som är fula som fan och som brakar ihop"

"Kanske om jag sa till folk att jag håller på att bli blind och påstod att fontstorlekarna var en "accessability"-funktion så skulle folk bry sig? Strunt i att jag bara ville göra fonterna mindre"

Hela inlägget hittar du på Google+.