Svårigheten med att marknadsföra både Windows 7 och Windows 8 på samma gång blev tydlig under gårdagens event TechEd North America. Microsofts representanter arbetade hårt för att sälja in Windows 8 i samband med presskonferenser och demosessioner, och man uppmanade också de 10 000 deltagarna att uppgradera från Windows XP till Windows 7 om de inte redan har gjort det.

Under ett av morgonens tal beskrevs däremot Windows 7 som ett åldrande operativsystem designat innan de senaste årens stora förändringar inom datorvärlden ägde rum.
– Windows 8 är något helt nytt, en ny generation av Windows. Windows är framför allt ett bättre Windows än Windows 7, sa Antoine Leblond, chef för Windows Web Services.

Antoine Leblond pratade också om att Windows 7 är sist ut i en serie med operativsystem där Windows 95 var först ut. Han menar att de alla är designade för skrivbordsdatorer som hela tiden är anslutna till en strömkontakt och som utgör användarens huvudsakliga förvaringsplats för data, applikationer och annat innehåll.

Samtidigt beskriver han Windows 8 som ett operativsystem designat för övergången till mobila enheter som går på batterier, samt innehåll som finns lagrat på ett flertal olika webbsajter.

Senare under eventen fick chefen för Windows Commercial Business Group, Erwin Visser, möjlighet att kommentera morgonens negativa uttalande om Windows 7. Han sa då att Microsoft absolut inte vill att företagen ska avbryta migreringen från Windows XP till Windows 7.

IDG News