Någon gång under de kommande dagarna kommer Microsoft att släppa en uppdatering som fixar en allvarlig bugg i uppdateringsverktyget Windows Update. Buggen har utnyttjats av den omtalade spionmasken Flame.

Redan för en vecka sedan meddelade Microsoft att de skulle ta fram en sådan uppdatering. Då uppgav de också att den skulle börja skickas ut i slutet av den veckan.

Uppdateringen gick också ut till vissa användare, men enligt säkerhetsforskare var det en högst begränsad skara som fick ta emot den.

– Den är klar och har testats, och som vi förstår det har den skickats till en del användare, säger Wolfgang Kandek, teknikchef på Qualsys.

Microsoft verkar för övrigt ha lyssnat på vissa säkerhetsforskares synpunkter om att vänta med uppdateringen tills att det stora månatliga uppdateringspaketet som matades ut i går har kommit på plats hos användarna. Det paketet innehåller fixar för 26 andra brister.

Såväl Wolfgang Kandek som Andrew Storms på Ncircle Security uppger att de har mejlat kontakter på Microsoft för att få dem att avvakta med uppdaterringen för Windows Update.