Virtuella labbmiljöer ska hjälpa utvecklare ta fram appar för Windows 8.

Inför den stundande lanseringen av Windows 8 i höst har Microsoft lanserat en virtuel labbmiljö för utvecklare som vill lära sig ta fram Metro-appar till det kommande operativsystemet.

Microsoft Virtual Labs för Windows 8 preview finns i dagsläget 17 olika interaktiva kurser som var och en tar cirka 90 minuter att genomföra.

Utbildningarna görs direkt i webbläsaren och innehållet täcker allt från applikationsmenyer och gränssnittsanpassning till inspelning av media och hur Windows Store fungerar.

Labbmiljön är ett komplement till de seminarier och workshops som Microsoft håller för att locka till sig utvecklarna, vilket kan behövas med tanke på att Windows Store i dag rymmer cirka 400 appar. Steget upp till de hundratusentals appar som finns tillgängliga för Ios och Android är med andra ord fortfarande långt.

Microsoft har även tillkännagivit prissättningen i Windows Store, där de billigaste apparna (förutom de som är gratis) kommer att kosta cirka tio kronor, från vilket Microsoft tar ut en avgift på 30 procent. Om apparna säljer bra sänks den avgiften till 20 procent.