För ungefär en månad sedan skickade en hackare, som vill vara anonym, in ett stycke c-kod på 760 rader till grafikkretstillverkaren Nvidia. Koden gjorde det möjligt för en vanlig användare att förskansa sig root-behörighet på ett system där Nvidias binära grafikdrivrutin var installerad.

Nvidia valde att lägga locket på och inte göra något som helst åt problemet.

Nvidias ovilja att fixa en lösning har nu fått hackaren att ta kontakt med utvecklaren David Airlie, känd utvecklare inom öppna grafikdrivrutiner, som valde att publicera koden på nätet för att på så sett öka pressen på Nvidia.

David Airlie skriver i ett inlägg att han fick fixen av en anonym insändare som skickat hacket till Nvidia en månad tidigare utan respons.

Nvidia tillverkar grafikkretsar med god prestanda och gedigna drivrutiner men får ständigt kritik då de inte tillhandahåller öppna drivrutiner som gör det enkelt för communityn att vara med i utvecklingen.

Senast i raden av Nvidia-kritiker är Linuxgurun Linus Torvalds utspel då han under en prisutdelning valde att ge Nvidia fingret, och fälla kommentaren att "Nvidia är det enskilt största företaget som är svårast att jobba tillsammans med".