Nyhetssajten ZDNets respekterade bloggare Mary Jo Foley uppger att hon fått information om att Microsoft har planer på att peta in ytterligare en version av Windows innan Windows 9 lanseras.

”Jag har hört att det ska dyka upp en annan Windowsversion innan Windows 9. Från ett par av mina källor har jag fått information om det kommer någon typ av uppdatering nästa år. Kodnamnet för denna mellanversion är mest sannolikt Windows Blue”, skriver Mary Jo Foley på sin blogg.

Hon är däremot inte helt säker på om Blue helt enkelt bara är ett service pack eller om det rör sig om någon typ av paket med nya funktioner. Trots det menar hon att Blue är ett tecken på att Microsoft rör sig bort från den traditionella utvecklingscykeln där det släpps en ny Windowsversion ungefär var tredje år, och att de istället satsar på att följa Apples exempel med mindre versionssläpp varje år.

”Jag ser fram emot att få veta om Blue får ett versionsnummer såsom Windows 8.1 eller 8.5, och det ska bli intressant att se om Blue dyker upp under sommaren 2013 som mina kontakter säger”, fortsätter Mary Jo Foley.