HPs operativsystem Webos som senast kunde ses i surfplattan Touchpad får nu fortsätta sin framtid hos det nystartade dotterbolaget Gram.

Efter att HP valde att lägga ner utvecklingen av mobiler och surfplattor som använder det mobila operativsystemet Webos beslutade HP att ta fram en helt öppen version, med planerad lansering under september.

Vad som skulle hända sedan med operativsystemet har varit relativt oklart, men nyhetssajten Webos Nation har nu fått veta att HP tänker omvandla affärsenheten bakom Webos till ett fristående men helägt dotterbolag kallat Gram.

Företaget ska enligt en intern presentation fokusera på mjukvara, användarupplevelser och molnet men närmare detaljer saknas, förutom att planerna innefattar Webos, det mobila ramverket Enyo och en uppsättning egna molntjänster.

I dagsläget befinner sig Gram i så kallat stealth mode och kommer därför inte att avslöja några produktdetaljer förrän ridån lyfts officiellt, något som enligt Webos Nation rimligtvis också bör ske under september.

Nyheterna bör vara goda för de som hoppas på en fortsatt framtid för Webos som plattform.