Google förenklar och automatiserar licenshanteringen för Google Drive och Maps Coordinate.

Google har tagit fram ett nytt programmeringsgränssnitt, api, som hjälper administratören att förenkla och automatisera hanteringen av hundratals eller tusentals slutanvändarlicenser för Google Drive och Maps Coordinate, lämpligt för organisationer med utspridda arbetsgrupper.

- Api:et erbjuder ett enklare och snabbare sätt att nå funktioner i License Manager-anvvändargränsnittet. Det kan användas för att programmeringsmässigt tilldela, dra tillbaka och omfördela licenser för Google Drive och Google Maps Coordinate till användare i din domän, skriver Googles utvecklare i ett blogginlägg.

Redan nu kan licenserna skötas via Google Apps-konsolen, men Googles nya Enterprise License Manager-api sparar tid genom automatisering och gruppfunktioner. Exempelvis går det att köpa licenser för att ge några eller alla användare mer utrymme i Google Drive.

I takt med att Googles företagsanvändare ökar i antal blir funktioner som dessa allt viktigare och mer efterfrågade, särskilt med Google Apps-installationer som kan omfatta upp till 100 000 slutanvändare.