Windows 8 väcker mycket känslor och oavsett vilket intryck du har fått hittills är det troligt att du själv vill testa det nya operativsystemet på ett enkelt sätt och på egen hårdvara för att själv kunna utvärdera och skaffa dig en välgrundad uppfattning.

En ny funktion i Windows 8 är Windows To Go vilket innebär att du kan göra iordning en extern usb-enhet med Windows 8 som du kan starta datorn på och enkelt testa Windows 8 utan att behöva göra några ingrepp på din befintliga dator. Du får dessutom ett kvitto på att din dator med all dess hårdvara kommer att fungera väl med Windows 8 om du skulle vilja ominstallera eller uppgradera till Windows 8.

Vi visar i den här videon hur du går till väga för att skapa en extern bootenhet och vi tar dig också genom hela grundkonfigurationen av Windows 8 till vi är framme och kan använda OS:et. Vi ger dig också några av våra egna reflektioner och intryck av Windows 8.

Testa sedan gärna att skapa en egen extern bootenhet och skapa dig en uppfattning om Windows 8. Vi är mycket intresserade av vad du anser, bra som dåligt.