Nya företagsfunktioner i Google+ ska göra det enklare för organisationer att samarbeta inuti Google Apps.

Google tror att Google+ kan hjälpa alla Apps-användare att enklare kunna samarbeta och kommunicera med varandra och introducerar nu en uppsättning funktioner specifikt anpassade för företagsanvändare.

- Under denna förhandsperiod kommer företag som redan har Google Apps att kunna använda de företagsanpassade funktionerna i Google+ gratis (fram till slutet av 2013) samtidigt som vi fortsätter att lägga till fler funktioner och administrativa kontroller avsedda för företag, skriver produktchef Clay Bavor i ett blogginlägg.

En av de få nya, men betydande, funktionerna är bättre kontroll över innehållet som läggs upp, så som att ett meddelande endast blir synligt för de som tillhör företaget samt specifikt utvalda mottagare utanför organisationen.

Google lyfter även fram de utökade samarbetsmöjligheterna i att kunna samarbeta via Google Hangout-videomöten, som även fungerar med dokumentdelning.

Administratörerna får också en del nya kontroller för att skapa delningsbegränsningar inom företaget, vilket även ska kunna appliceras på videomöten. Google planerar även att släppa en mobil version av Google+ för företagsanvändare samt ytterligare administrativa kontroller inom de kommande månaderna.