Ett antal officiella webbplatser i Sverige attackerades och gick inte att nå under måndagen. i vad vissa har hävdat att bli en cyber-attack av anhängare Wikileaks grundare Julian Assange.

Attackerna startade under morgonen och runt 10 på förmiddagen var flera webbplatser offline, däribland Domstolsverket, Försvarsmakten, Interpol och Svenska institutet.

Anna Dahlén, en taleskvinna vid regeringskansliet bekräftade att de hade haft problem men ville av säkerhetsskäl inte ge någon ytterligare kommentar.

- Webbplatsen har inte varit nere hela dagen men den har varit nere sporadiskt, sa hon till nyhetssajten The Local under eftermiddagen.

Ett annat offer för attackerna var Försvarsmakten.

– Enligt vår leverantör är det en överbelastningsattack. Vi vet inte exakt vart den kommer från. Men vi utreder det, sa Niklas Englund, chef för gruppen digitala medier på Försvarsmakten, till Expressen.

Per Gårdehall, webbmaster på Sweden.se, bekräftar att även deras webbplats attackerades.

- Vi har varit nere sedan omkring klockan 10. Vi har pratat med vår leverantör. De har problem från en ddos-attack", sa han till The Local.

Via Twitter har en grupp som uppmanar svenska myndigheter att ta sina "hands off Assange", tagit på sig attackerna. Det är i nuläget högst oklart om det är just den specifika gruppen som står bakom det hela.